maanantai 9. joulukuuta 2013

pikkumyy-lapaset

Minä kun en ole mestari kirjoneuleissa, niin ajattelin tehdä pikkumyy-lapaset silmukoita jäljentäen. En tosin väitä olevan mestari tässäkään lajissa.
Oikeastaan lapasista tuli aika veikeät. Tilaaja halusi värikkäät lapaset, joissa on pikkumyyn kuva. Tuota kuvaa mietin pitkään, että miten päin teen sen. Ei minulla mitään tiettyä syytä ole, että sen näin päin laitoin. Olisihan sen voinut tehdä myös toisinkin päin.
Lapasissa oli muistaakseni 12 silmukkaa puikolla ja puikkokoko 3.5mm. Minulla on tiukka käsiala. Rannetta neuloin joustinneuleena ja ihan normaali sileää loput ja viimeiseksi katsoin netistä myyn kuvan ja silmämääräisesti siirsin kuvaa lapasiin. Todella paljon tuli erivärisiä lankoja ja näinollen myös pääteltävää. Liekkö lapasista tuli liian "kovat"? En tiedä. Tilaaja ja saaja olivat ainakin tykänneet. Ei ainakaan toisia tule vastaan. Helpompi olisi varmaan ollut tehdä kirjoneuleena. Kuvakin olisi ollut hyvä tehdä "silmukkapaperille", vai miksi sitä sanotaan, jossa ruutupiirros ja yksi ruutu (leveämpi, mitä korkea) vastaa yhtä silmukkaa. Saisikohan sitä paperia ostettua jostakin?

Pakko kyllä perehtyä tuohon kirjoneuleiden ihmeelliseen maailmaan. Aivan ihania töitä saisi tehtyä ja itse pystyisi suunnittelemaan kuvan ja siirtämään sen työhön.
Olenhan kyllä tehnyt jussisukkia. Niissä tuli hirveästi langankiertoja ja tulin myös siihen tulokseen, että kun minulla on tiukka käsiala ja pidän sormia vähän eri asennossa neuloessa, miten muut pitää, niin sekin saattaa vaikuttaa, ettei kirjoneuleet onnistu niin hyvin. Todella hidasta tehdä jussisukkiakin, vaikka kuvio on vain varressa. Olen muutenkin hidas neuloja.

Mutta tässäpä kuva myylapasista.

Viime sunnuntaina vietin syntymäpäiviäni ja sain lahjaksi järjestelmäkameran, joten toivottavasti parempia kuvia tulossa. Jos kuvat on huonoja, niin niistä saa sitten vain syyttää kuvaajaa, ei kameraa.
Yli kymmenen astetta pakkasta tänään maanantai-iltana, mutta keskiviikolle ovat luvanneet plus-asteita. Plääh... Olisi kokoajan pikkuinen pakkanen, niin olisi kivempaa olla tuola tienpäällä, koska silloin isot tiet olisivat kuivia.
Mukavaa joulunaikaa kaikille. Toivottavasti lahjat ovat jo hyvällä mallilla. Minulla on vielä muutama tilaustyö ja perheelle vielä jotain, niin sitten on kaikki ne huolet pois päiväjärjestuksestä.

7 kommenttia:

 1. ihan mahtavat lapaset. Onkohan sinulla olemassa linkkiä tai kuvaa tuosta pikkumyystä. olis käyttöä itelläkin :) tosin mie kirjoneuloisin suoraan kun miun heiniä ei to jäljentäminen todellakaan ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumyy on ihan googlen kuvahaulla otettu ja silmämääräisesti siirretty silmukoita jäljentäen.

   Poista
 2. Aivan ihastuttavat Pikku-Myy lapaset ♥ Ei onnistu minultakaan kirjoneule ja samalla lailla minäkin teen kuvioita silmukoita jäljentämällä =) Tosiaan kuviokohta tulee hiukan "kovaksi"ja kirjoneule olisi varmaan parempi, mutta tämä tyyli on minustakin helpompi. Hienosti olet tuon Myy-hahmon suunnitellut, ihan käy kateeksi =)

  VastaaPoista
 3. Ohastuttavat lapaset ♥
  Itse en yksinkertaisesti osaa lapasia neuloa ja nyt pakkasten kiristyessä täytynee suunnata kauppaan eikä lankavarastoon :P

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet onnittelut synnttäreiden johdosta. Aivan upeat lapaset.Olen jonkin verran kutonut kirjoneuletta.T:marjalellu

  VastaaPoista