maanantai 14. huhtikuuta 2014

Virkattu matto 140cm halkaisijaltaan

Tässä olisikin tämänhetken suurin käsityö valmiina.
Ties kuinka mones luonnonvalkoinen trikoomatto ja malli on tuttu juhannusruusu.
Kokoa matolla on tarkasti mitattuna 142cm.
Kyllä toi mattojen tekeminen ottaa jo sormiin, mutta kun vertaa siihen, että olen tehnyt mattoja varmasti yli 30 eri kokoisia ja eri kuteista, niin olen saanut vain yhden muovisen koukun poikki. Nyt vasta olen siirtynyt metallisiin koukkuihin. Eipähän tarvitse pelätä, että koukku katkeaa.
Josta tulikin mieleeni, kun yksipäivä virkkasin 7mm koukulla koria ohuesta ontelokuteesta, niin koukkuhan otti ja napsahti poikki. Meni tosi läheltä silmää. Alkaakin tuntua pikkuhiljaa, että tämä virkkaaminen onkin vaarallista. Nyt mulla onkin seiska- ja kymppimilliset koukut metallia.
Pidemmittä puheitta tässä matto.
Mitenkähän tuo väri vääristää kuvissa. Väri on siis luonnonvalkoinen.
Oikein mukavaa ja munarikasta pääsiäistä kaikille.
Minä siirryn vähän pienempiin hommiin välillä, eli muutama pieni ompelutyö ja samalla puikoilla on ensimmäiset tennarisukat.

2 kommenttia:

 1. Kaunis iso matto. Teitkö kaikista ohuimmasta ontelokuteesta tuon maton? Minullakin on jemmassa ohuenohutta ontelokudetta mattoa varten.Minä kerran istuin sängyllä virkaten ja tytär istahti viereeni ja siirtyessäni sivummallle työntyi ohut virkkuukoukku sormeen ja enkä tuntenut edes kipua. Laastarin laitoin reiän päälle.Kaikkea sitä sattuu.Bampupuikon olen saanut katki kutoessa. Metalli koukut ovat parempia kuten havaitsit itsekkin. Hyvää pääsiäistä !T:marjalellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei.
   Tein maton luonnonvalkoisesta trikookuteesta, joka oli aika paksun tuntuista. Ei ihan ohuttakaan.

   Poista