tiistai 24. kesäkuuta 2014

siililapasia

Näin kylmän kesän alkupuolella voi ihan hyvin laittaa postauksen siililapasista. Toivottavasti ilmat nyt sitten lämpenee juuri, kun saan tämän viileään ilmaan liittyvän postauksen kirjoitettua.

No, niin.
Tuli tehtyä muutama pari aikuisten siililapasia. Näiden malli on niin selkäytimessä, että ei tarvinnut miettiä tekotapaa ollenkaan, vaikka en ole pitkään aikaan neulonut siilijuttuja. Niin siinä vain kävi, että kun otti puikot käteen ja langat valmiiksi, niin lapasia rupesikin tulemaan heti kolmet parit peräkkäin. Nyt tällähetkellä langan päättelyjä vaille valmiina on kahdet lasten siililapaset.
Onhan noita siililapasia tullut tehtyä nyt viiden vuoden aikana yli 250 paria. En ole niin hirveästi lukua pitänyt, mutta sen verran olen laskenut, että ainakin yli 250 paria olen tehnyt. Paljon lahjoiksi ja jonkunverran tilauksesta.
Olen huomannut noissa eri talvista sen verran eroa, että yhtenä talvena piti siililapasten olla mahdollisimman aidon näköisiä, toisena talvena oli vaaleanpunaiset piikit suosiossa ja yhtenä talvena oli violetit piikit suosiossa. Viime talvena en huomannut mitään tiettyä väriyhdistelmää, mitä olisi tullut tehtyä paljon ja nyt ei vielä ensi talvesta tiedä. Voi ei, mähän puhuin jo ensi talvesta....koitetaan kuitenkin vielä nauttia tästä kesästä ensin.


Vielä hetki aikaa osallistua herkku-arvontaan, joka on pari postausta alempana.

5 kommenttia:

 1. Siililapaset on niin suloisia! Tänään piti tyttärelle lapaset laittaa hiekkalaatikolle vesisateen jälkeen, aikamoinen kesäkuu, mutta toivotaan tosiaan että ilmat lämpenee! :)
  Ihan hurjasti oot tehnyt siililapasia, huh huh mikä määrä!

  VastaaPoista
 2. kylläpä oli taas niin hienoja.ahkera olet!

  VastaaPoista
 3. Nuo on kyllä niin ihania siililapaset meinaan että täälläkin pitäis alkaa niitä jo neulomaan syksyä varten,paljon on määkin tehnyt joka vuosi ekana vuonna tein 98 paria noin nejlä vuotta sitten kun aloittelin.

  VastaaPoista
 4. Komeita siililapasia. Muutaman parin olen vain tehnyt. T:Marjalellu

  VastaaPoista
 5. Nuo siililapaset ovat niin suloisia <3 Pitäisiköhän munkin jossain kohtaa yrittää tehdä..

  VastaaPoista