maanantai 20. huhtikuuta 2015

Bambupuikot

moikkelis kaikille taas pitkästä aikaa.
Aikaa on taas kulunut aivan liikaa siitä, kun viimeksi kirjoitin.
Olen ollut niin innokas instassa, että aikaa ei ole jäänyt blogiin ollenkaan. Se on niin helppoa liittää sinne kuvia tällä i padilla. Blogiin minun pitää aina ottaa kuva järkkärillä, siirtää se läppärille ja sillä kirjoittaa blogia. Läppärikin on pöydällä, mutta ei aina päällä.
Olen yrittänyt myydä noita ylimääräisiä juttuja, mutta ketään ei ole kiinnostanut, joten ne on edelleenkin myytävänä, jos jotakuta kiinnostaa.

Rupesin tuossa eilen aamusta neulomaan puolisolleni sukkia.
Alku meni hyvin. Kokeilin ensimmäistä kertaa aloittaa sukkien teon varpaista.
Aloittaminen oli helppoa ja hyväksi havaittu. Kantapään kohta koitti, tosin en yhtään tajunnut, että kuinka pitkä työn pitää olla ennenkun aloittaa kantapään tekemisen.
Tein kantapään. Tiimalasikantapää.
Sen jälkeen varren vuoro ja sovitus.
JA VOI ITKU...
Jalkaosasta tuli valtava. Varmaan joku kokoa 48-49.
Purkuun meni ja seuraavat sukat on sitten varresta aloitetut.
Nyt päästäänkin aiheeseen...
Tehdessäni näitä sukkia rupesi käteni kutiamaan ja sormiani kuumotti ja tuli pieniä vesikelloja. Jotenkin muutenkin tuntui vähän inhottavalta neuloa.
Puikot olivat nimittäin bambupuikot.
Kysymys kuuluukin, että onko muut arkakätiset huomanneet mitään allergiaoireita bambupuikoissa?
Olenhan kuitenkin paljon neulonut ko. Puikoilla, mutta nyt vasta panin merkille asian.
Onko siis vika puikoissa, vai päässäni, eli kuvittelenko vain?
Mikä olisi paras puikkomateriaali?

Mukavaa

3 kommenttia:

  1. Nyt tuntuu kovin oudolta, epäilisin mielummin lankaa. Kokeile pestä lanka ja kuivata se ulkona kevättuulessa. Jos vika on puikoissa, suosittelen niitä tavallisia muovipintaisia Novita puikkoja ovat edullisia ja toimivia. On monia ihania, mutta arvokkaita puikkoja, mutta en kokeilisi jos allergiaa on. Voithan aina lainata ystävältä puikoja kokeillaksesi ennen hankintaa?

    VastaaPoista
  2. Aika hurjalta kuulostaa tuo reaktio. Voisiko bambu-puikoissakin olla eroja esim. käytettyjen suoja-aineiden tai muun osalta. Itselle ei ole tullut mistään puikoista vielä allergista reaktiota. Tällä hetkellä tykkään eniten karbonz-puikoista ja koivusta tehdyistä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Bambupuikoilla kutonut olen minäkin,mutta ei muuta ongelmaa , kuin että eivät kestä. Poikki meni taas.Siirryin hiilikuituisiin . Ihana kutoa näillä. Tilasin niitä sarjan jotka ovat vetoketjullisessa pussissa Margareetalta. Kalliit olivat mutta hyvät.T Marjalellu

    VastaaPoista