tiistai 8. huhtikuuta 2014

piirakkalapasia

Nyt tulee postaus piirakkalapasista.
Olen miettinyt jo jonkinaikaa näiden lapasten tekoa. Tai oikeastaan se lähti siitä, että näin piirakkasukkia lyhyen ajan sisään monella jaloissa ja ajattelin, että minunkin on tuo tapa opeteltava, kun muutkin sen osaa, eli se ei voi olla hirveän vaikea. Tässä elämäntilanteessa ei vain jaksa keskittyä mihinkään todella vaikeaan malliin, koska ei jaksa olla paikoillani kauaa aikaa ja aina sitten menee taas aikaa miettiä, että missä oli menossa.
Takaisin piirakkalapasiin...
Tosiaan niistä sukista se sitten lähti, vaikka aloitin lapasista itse tekemisen. Malli on novitan lapaslehdestä ja lankana on isoveli.
Tuli sitten innostuttua tekemään enemmänkin, että jää malli mieleen. Muistaakseni viiden kierroksen mallikerta.
Näitä voisi tehdä ensitalvea ajatellen lisääkin.

Valkoiset lapaset ovat tehty ihan ohjeen mukaan, eli peukalokiilalla. Tämäkin oli uusi juttu minulle. Aina on tullut tehtyä vain peukaloaukolla, mutta nyt on kokeiltuna tämäkin. Minun silmään lapaset näyttää hassuilta , mutta oikeastaan peukalohan on tuossa sivulla ehkä luonnollisemmassa asennossa, mitä tuon aukon kohalla.
Kerran tein pientä galluppikyselyä, että moniko tykkäsi peukaloaukolla tehdystä ja moniko kiilapeukalosta ajattellen lapasia käsissä, niin aika tasan meni mieltymykset.
Noita tummanvioletteja on kaksi paria. En vain näköjään tullut ottaneeksi kuvaa toisista. Kuusi paria on näitä tullut tehtyä putkeen plus yhdet piirakkasukat isoveli neon-langasta ja yhdet piirakkasukat isoveljestä.
Nuo alimmaiset lapaset on novitan neon lankaa, mutta viimeisessä kuvassa väri on päin mäntyä.

Nyt ajattelin teillekin tehdä pienen galluppikyselyn, eli jos ajatellaan lapasta kädessä, niin kumpi peukalo on parempi, aukkopeukalotyylillä tehty, vai kiilalla tehty? Ja neulojille vielä, että kumpaa peukaloa teet mieluiten?

Ihanaa, kun aurinko paistaa...

3 kommenttia:

 1. Peukalon olen tehnyt kiilalla paitsi Lovikka lapasiin aukolla nyt olen tehnyt "intialaisella" peukalokiilalla joka tosi helppo tehdä ja lapanen istuu hyvin käteen myös kämmekkäisiin olen tehnyt tuon intialaisen kiilan.
  Kauniita nuo piirakka lapaet ovatkin täytyypä yrittää tehdä niitä itsekin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia. Minä neulon aika harvoin lapasia, mutta yleensä peukalokiilalla kun teen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kauniita ♥
  Nyt olet jo hyvin varautunut seuraavaan talveen.
  Mutta toivotaan ettei noita kesällä tarvitse .D

  VastaaPoista