keskiviikko 3. syyskuuta 2014

ylipolven sukat

Ennen en oikein tykännyt tehdä näitä tosi pitkiä sukkia, mutta nyt näköjään aivot kaipaavat helppoa tekemistä. Näissähän ei tarvitse tehdä, kuin oikeaa ja kavennuksia niissä kohdin, miltä tuntuu. Helppoa, mutta hidasta.
Jotenkin tuntuu, että olen tosi hidas neuloja. Vauhtini ei ole juuri yhtään nopeutunut nyt useassa vuodessakaan, vaikka kokoajan neulon ja virkkaan. Jotkut on tosi nopeita neulomaan ja virkkaamaan. Riippuukohan se neulomistyylistäkin, eli siitä miten pidän puikkoja ja lankaa. Minulla on myös aika tiukka käsiala, jos sekin vaikuttaa.

Itse ei tule käytettyä näin pitkävartisia sukkia, koska minua aina epäilyttää niiden ylhäällä pysyminen. Tietenkin teen aika tiukat, mutta ajan myötä luulisin niiden löystyvän. Paljonhan se riippuu myös jalan mallista ja sukan pohjekavennuksista oikeissa paikoissa.
Onko kellään antaa vinkkiä sukkien ylhäälläpysymiseen? Onhan sellaista joustavaa kuminauhaa olemassa, mitä neulotaan mukaan, mutta minulla on yhdet pitkävartiset puuvillasukat ja niistä ei huomaa ollenkaan sitä kuminauhaa, joten se ei auta. Sukat valahtavat aina alas.
Onko kuminauhakuja sukan suussa ainoa vaihtoehto?
Harmittaa, jos teen jollekin pitkät sukat, eikä ne pysy ylhäällä kunnolla. Pitäiskö hankkia sitten samaan pakettiin sukkanauhat ; )

Ensimmäiset sukat on tehty jämälangoista.
Toisiin sukkiin kokeilin raidoitusta ja kerrosrivinousua eteen. Kerrosrivinousu veti sukkaa hieman kireelle keskeltä edestä, mutta jalassa sitä ei huomaa ja näyttää ihan hyvältä.Ihanan kesäistä loppuviikkoa kaikille.
Arvontaa tiedossa vielä tässä kuussa.


11 kommenttia:

 1. Ihania molemmat! Sinulla on kyllä aivan upea käsiala, niin tasaista jälkeä että! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania tollaset pitkät sukat. Syksyssä on parasta se, että saa taas kaivaa villasukat esille ja laittaa ne jalkoihin. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia molemmat. Reidn ympäri resorin kohtaan kuminauha tai nyöri ja käännä resori kaksinkerroin. Sukka pysyy päällä...

  VastaaPoista
 4. Onko nuo mitä kokoja ja myynnissä?

  VastaaPoista
 5. Mustapunaiset olen myynyt, mutta värikkäät ovat vielä. Värikkäät ovat kokoa noin 37. Tilauksesta saa haluamillaan väreillä ja koolla. Laitan sinulle emailia.

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihania .laitan mietintään :)

  VastaaPoista
 7. Aivan upeita sukkia, olen pikkasen kade, kun en itse sukkia tee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisi vain ylimääräinen käsipari, että kerkeisin neuloa lisää.

   Poista