torstai 1. elokuuta 2013

saunahattu/lakkihöpinöitä

Tuli tuossa kesä/heinäkuussa tehtyä muutamat saunahatut. Tietysti muille, eikä itselle.
Vanhempani tykkäävät todella paljon näistä hatuista, joten on nämä siteen varmaan ihan hyvät. Itsellä ei ole kokemusta vielä. Täytyy kokeilla, kun kerkiää tekemään itselle. Muutenkaan en pysty saunassa olemaan kauaa. Jotenkin tuntuu, ettei pumppu kestä Heikko sydän tai jotain. Jospas hatun kanssa pystyy olemaan kauemmin, koska tykkäisisin saunoa.
Eli olen neulonut nämä silmukkamäärältään sama, kun novitan tonttulakkiohjeessa, mutta muuten olen soveltanut omiani. Ehkä vielä muokkaan ohjetta niin, ettei tuohon huippuun jäisi tuollaista pallomaista päätä, vaan haliaisin ehkä suipon pään. Tuola päälaella on hyvä olla kuitenkin jonkinlainen "ilmapussi" .

Ekassa kuvassa on punainen normaalin kokoinen saunahattu ennen pesukonehuovutusta, mutta unohdin ottaa kuvan jälkeen huovutuksen.


Tämän saunahatun tilaaja on todella pienipäinen (aikuinen), joten vähensin reilusti silmukoita ympäryksestä ja kerroksia pituudesta. Kuva ennen pesukonetta.


Pesukoneesta tullut hattu?

Muotoon venytettynä. Venytin omaan päähäni, minkä pitäisi olla ihan normaalin kokoinen, niin lakki ei kiristä päätä. Lakin on tarkoituskin olla vähän löysempi, joten se on helppo vain laittaa päähän ja istua lauteille ottamaan löylyä.

Muistakaahan arvonta vielä muutaman päivän.

1 kommentti:

  1. Suosittelen kyllä tekemään itsellekin saunahatun! Mulla on ollut avantouinnissa ja se kyllä toimii. tasaa lämpötilavaihteluja sekä saunassa että avannossa.

    Ei ainakaan niin helposti pitäisi tulla huono olo löylyissä. :)

    Mukavaa kesänjatkoa!

    VastaaPoista