tiistai 6. elokuuta 2013

Virkattu matto (kuudes) ja musta virkattu matto ohuesta ontelokuteesta

Tulipahan tehtyä taasen iso luonnonvalkoisesta trikookuteesta virkattu matto. Maton halkaisija on 120cm, eli aika iso matto kyseessä.
Mulla olisi tuola jemmassa tummanharmaata trikoota, josta saisi tehtyä myös tällaisen maton. Mä teen sen sittenkun on aikaa.
Virkkasin myös mustan maton ohuesta ontelokuteesta. Tällä matolla on halkaisija 82cm.
Ohuita ontelokuteita olisi vielä mustaa, luonnonvalkoista, tummansinistä tuola jemmassa. Samoiten kun on vielä luonnonvalkoistakin. Oikeastaan tarkemmin kun miettii, niin löytyy jemmasta vielä mustaa, tummanharmaata, vaaleanharmaata ja punaista paksua ontelokudetta. Näitä on tosin sen verran vähän, että näistä ei taida tulla edes tuota peruskokoista mattoa, mikä on halkaisijaltaan 106cm. Mä sain ainakin menemään siihen ihan ensimmäiseen mustaan paksusta ontelokuteesta virkattuun mattoon puolitoista vyyhtiä, kun yhdessä vyyhdissä on noin kilo.
Kesken on tällähetkellä tummanruskeat perusvillasukat ja omenanvihreä virkattu matto ohuesta ontelokuteesta. Muutama valmis työkin odottaa postausta.

2 kommenttia:

  1. Kauniita mattoja olet tehnyt:)

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita mattoja, minä yritin tehdä tuollaista mattoa mutta en tajuu mikä meni pieleen vissiin minulla oli liian paksua kudetta..no onneksi siskoni ossaa virkata joten joku päivä menen hänen luo ja nappaan ohjeen mukaan niin eiköhän sitten selviä minkä virheen olen aina tehnyt :)
    Minäkin sain kaksi pyöreää mattoa no just ihan äsken valmistui toinen..mutta ne on jotain 80cm halkasija kun minulla on yksi idea niille ja vielä pitäisi tänään aloittaa tekemään yksi piparkakkureunainen pyöreä matto.joten niitä menee noin 5kpl..ja 4 olisi jo valmiina :)

    VastaaPoista