sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

virkattu matto

Tällainen siitä sitten tuli.
Kuteena on Ylivieskan kärkkäiseltä ostettu ontelokude, mikä on tasaista ja sen takia helppo työstää. Kudetta meni tasan kaksi vyyhtiä, eli paino on noin kaksi kiloa.
Mallina on juhannusruusu.
Mattoa oli kiva tehdä. Alussa työ valmistui nopeasti, kun kierrokset oli lyhyitä. Oikea käsi joutui aika koetukselle, mutta ei se pahitteeksi olekkaan, että jotain voimanpattia minulle tuonne käsivarteen tulisikin. Tähänasti voimanpatit on kasvanut vain alaspäin (alleiksi) ; ).
Lopussa tuntui jo pikkasen hankalalta, kun matto oli jo niin iso ja painava, että piti sohvalla rötköttää matto sylissä. Kuumahan siinäkin tuli.
Viimeisimmät kierrokset oli aika hitaita tehdä, kun tuntu, ettei millään tule kierros valmiiksi.

Kuinka ollakkaan. Tilasin Päivin kudepuodista lisää kudetta. Tilasin muistaakseni kaksi kiloa violettia, kaksi kiloa punaista ja neljä ja puoli kiloa luonnonvalkoista. Luonnonvalkoinen on matonkudetta, violetti on normaalin paksuista ontelokudetta ja punainen on ohutta ontelokudetta.
Ensi viikko onkin kiireinen, joten silloin en varmaan kerkeä neulomaan tai virkkaamaan hirveästi.
Matto on siis ihan musta ja myytävänä. Meillä kun ei ole oikein hyvää paikkaa tällaiselle.

6 kommenttia:

 1. Tutunnäköinen matto. Minä tei oranssista trikookuteesta pojan huoneeseen samanoloisen(ulkoreunasta tein toisenlaisen), halkaisijaltaan meillä oli tarve vajaan 2 metrin kukkasesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattosi on varmaan aivan ihanan näköinen, kun on voimakas väri ja iso. Tarkoituksenani on virkata iso matto siitä luonnonvalkoisesta kuteesta.

   Poista
 2. Upea matto! Oliko kude Kärkkäisellä minkä hintaista? Entä tuolla toisessa kaupassa? Mulla on ollut visio ontelokuteesta tehdyistä isoäidinneliöistä parvekkeelle matto, siksi kyselen hintoja. Kärkkäinen löytyy tuolta muutaman kilometrin päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kude maksoi kärkkäisellä 13.90e vyyhti ja Päivin kudepuodissa 4.5kg:n kasa luonnonvalkoista matonkudetta muistaakseni 18e ja muut ontelo-kuteet 10.50e kilo. Nämä siis muistaakseni hintoja. Tuo isoäidinneliöpeitto on kiva idea. Eilen puhuinkin sellaisesta ystäväni kanssa.

   Poista
 3. Täytyy tarkistella postikuluja, miten tuo Päivi postittaa kuteita. Kiitti tiedosta.

  VastaaPoista
 4. Ihana matto!!! Tahtoo kanssa ;)Voisi olla ihan kiva välillä tehdä muutakin kuin sukkia ja tumppuja...

  VastaaPoista