sunnuntai 19. tammikuuta 2014

avaimenperiä

Virkkauksien ja neulomisien lomassa tein pienenä välityönä avaimenperiä.
En olekkaan pitkään aikaan tehnyt mitään muuta, kun virkannut tai neulonut. Nyt halutti tehdä muutama avaimenperä lisää jäljelläolevien seuraksi.
Mulla olikin ennen joulua myynnissä paikallisessa joulupuodissa näitä avaimenperiä ja muutama menikin silloin ja muutama jäi, joten kuvassa on aikaisemminkin tehtyjä avaimenperiä.
Itse sain yhdessä novitan neulomon piffissä avaimenperän, jossa riipuksena on lankakerä ja puikot siinä pystyssä (metallinen), joka on roikkunut saannista asti käsilaukussani ja on aivan minun tyylinen. Toivottavasti se pysyy. Yhden kerran säikähdin, että se on tippunut, mutta riipus olikin kääntynyt taskun sisälle.

Noista tuteista tulee mieleeni aivan -90 luvun alku, kun olin yläasteella. Meillä roikkui repuissa (omat) vanhat tutit ja myöhemmin tuli markkinoille nämä muovista tehdyt. Näitä sitten hamstrattiin joka kauppa tyhjäksi ja tehtiin kaulakoruja, rannekoruja ja jokapaikkaan laitettiin roikkumaan. Tosin ne oli pienempiä, kuin nämä. Pienempiäkin minulta löytyy. Olen tehnyt niistä korviksia.

Oiken hyvää ja pirtsakkaa viikonalkua kaikille. Täälä on tulet puuhellassa ja aamutakki päällä. Työt alkaakin vasta 13.45. Työnihän on aina iltapainoitteinen.
Ihanan lämmintä sisällä. Ulkona on 19.4 astetta pakkasta.
Nyt matonvirkkuu kätösiin ja käpertymään sohvalle ennenkun herätän tyttäreni kouluun (kello on 7.10. Blogin kello on jostainsyystä väärässä). Pojallani on myöhäsempi aamu.
Vielä ehtii osallistumaan arvontaan, joka on joulukuun postauksessa.

5 kommenttia:

  1. mie olin kova keräämään noita tutteja lapsena. oli kuule joka väriä ja kokoa. trollithan(ne neonvärit hiuksissaan olevat hörökorvaiset ukkelit) ne taisi tuo tuttivimmankin alulle laittaa. muistelen että trolli pakkauksissa oli aina myös tutteja..

    VastaaPoista
  2. Kivoja avaimenperiä. Ottaisitko kuvan siitä lankakerä puikko avaimenperästä ,koska kiinnostaa minua! Itse kudon polvisukkia aikuiselle tyttärelleni luonnonvalkoisesta villalangasta.T.marjalellu

    VastaaPoista
  3. Kauniita avaimenperiä. Normaali käyttöön tai tosiaan laukkua t.m.s. koristamaan =))

    VastaaPoista