sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Asteri-matto

Hyvä ystäväni halusi tilata minulta yli 2m halkaisijaltaan olevan asteri-maton (ohje kauhavan kangasaitan sivuilla) paksusta ontelokuteesta.
En ollut tehnyt tämänmallista mattoa ennen, joten ajattelin kokeilla tehdä pienemmässä koossa ihan ohjeen mukaan ohuesta ontelokuteesta.
Pojalle oli puhetta tehdä jonkinlainen matto sinisestä ohuesta ontelokuteesta ja tämän mallin hän kelpuutti.
Kudetta meni paljon enemmän, mitä aikaisempiin juhannusruusu-mattoihin mitä olen tehnyt. Sininen loppui kesken, joten jatkoin mustalla pari viimeistä kierrosta.
Maton halkaisijaa en nyt muista enään, mutta se taisi olla pikkuisen yli metrin.
Nyt olenkin aloittanut jo ystäväni mattoa ja se on jo 120cm halkaisijaltaan ja siihen on mennyt vähän neljättä vyyhtiä paksua ontelokudetta. Ainakin vielä viides menee ja epäilen, että kuudeskin vyyhti menee, että maton saa mahdollisimman sopusuhtaiseksi, koska kaikkia raitoja on pitänyt suhteessa leventää.
Nyt alkaakin tuntua, että isossa matossa ei kierros tule täyteen millään, vaikka kuinka virkkailee menemään.

Tässä pojan huoneeseen menevä matto.

Hyvää alkanutta helmikuuta kaikille. Mukavaa, että saatiin lunta vähän, joka tosin saattaa sulaa pois. Onneksi ollaan aina vain lähempänä kesää ja lämpimiä päiviä ja mikä mukavinta, niin päivässä valoisa aika on pidentynyt huomattavasti.

3 kommenttia:

 1. Kaunis matto. Minullakin on ontelokudosta odottelemassa matoksi tulemista =))

  VastaaPoista
 2. Nätti matto ja värikin kiva. Minäkin virkkasin harmaasta kuteesta 80cm maton mutta hiukan jäi uupumaan kudetta viimeisellä kierroksella.Kaksi rullaa ostokudetta ei piissanut. Kauheaa jyminää kun lunta tippuu katolta. T:marjalellu

  VastaaPoista
 3. Kaunis matto.

  Mulla meni Esteri ontelokudetta 8mm koukulla n.4kg Asteri mattoon, jonka halkaisija on 134cm. Ei käy kyllä kateeksi tuo 2m halkaisijalla olevan maton virkkaaminen. Tsemppiä! Olen hengessä mukana.

  VastaaPoista