perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tiskiliinoja/pöytärättejä

Vai miksikä näitä kutsutaan.
Jotkut käyttää tiskaamisessa tiskiharjan tilalla tiskiliinaa. Muistankin äitini käyttäneen aina jotain rättiä tiskatessaan ja vain harvoin tiskiharjaa.
Toiset käyttää pölyjen pyyhkimiseen. Tähän myös minä kuulun ja jotkut käyttävät ruokapöydän pyyhkimiseen, jota minäkin teen.

Olen vasta nyt opetellut virkattujen/neulottujen tiskiliinojen/rättien käytön ja tuntuu, että muuta en taida enään käyttääkkään. On nää niin käteviä, kun jokaisen pyyhkimisen jälkeen joko huuhtelet tai laitat koneeseen. Meillä kun ei ole astianpesukonetta, niin pesen pyykkikoneessa.
Ja luontoa säästyy.

Olen neulonut yhden itse ja saanut novitan piffissä yhden neulotun, jotka ovat olleet kovassa käytössä.
Nyt kun olen ruvennut virkkaamaan , niin tuntuu, että nämä olisivat parempia. Tietenkin lanka ja ilmavuus vaikuttaa.
Vielä ei näistä virkatuista ja neulotuista ole paljoa kokemusta, mutta lupaan laittaa vähän vertailua, kun saan molempia kokeiltua kunnolla.

Lankana minulla on näissä liinoissa blend bamboo (pari liinaa tein novitan bambu-langasta), mitä on kehuttu hyväksi juuri tähän tarkoitukseen. Langassa on 70% bambua ja 30% puuvillaa.

Tuli tilattua kuvassa näkyvien lisäksi:
Vihreää
Beessiä
Siniharmaata
Punaviolettia
Punaista
Tumm. punaviolettia
Mustaa
Pinkkiä 

Tässä teille kuvia virkkaamistani liinoista.
Ja taas yli oman tarpeen, vaikka hyvä on olla monta liinaa käytössä.Nyt pitää lähteä töihin. Laitan lisää kuvia illalla.


5 kommenttia:

 1. kauniita. mitä tuohon lankaan tulee niin blend bamboo on vielä novitan bambua paremmin kestävää. mielestäni hylkii trattuvia likojakin paremmin, kuten ketsuppia tms ruuan jämää vaikka puhdistaakin ihan yhtä tehokkaasti kuin novita..jotenkin vaan raikkaamman näköisenä säilyyvät nuo blendistä tehdyt!

  VastaaPoista
 2. Ihania värejä olet valinnut! Itsekin tykkään Blend Bamboosta enemmän kuin Novitasta, monestakin eri syystä... Ainakin virkattuna Blend Bamboo on parempi. Itsekään en käytä enää muita kuin itsetekemiä ja aina kun ei ole muuta työtä, niin tulee virkattua tiskiliinoja/rättejä :)
  Mukavaa viikonloppua Piritta! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita rättejä, siinähän on melkein joka viikonpäivälle oma värinsä.
  Minä tiskaan harjalla, mutta pöydän pyyhkimiseen tuo on hyvä :)

  VastaaPoista
 4. Ootpas ollut taas ahkera!! Ihania tiskirättejä, tai ei noista voi rätteinä puhua. Mulla on myös tapana käyttää tiskiharjaa mutta rättinä on sekä neulottua, että virkattua tiskiliinaa :)

  VastaaPoista
 5. Onpas sinulla paljon kauniita töitä.
  Minä olen tehnyt vain pari tiskirättiä, jotenkin vain harja tuntuu istuvan paremmin käteeni.
  Kiitos vierailustasi.

  VastaaPoista