keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

roskapostipurnausta

Tässä virkkauksien lomassa olen pohtinut tuota roskapostien määrää, mitä tulee noihin postauksieni kommentointiin.
Joka aamu nyt muutaman viikon aikana on tullut sähköpostiini ilmoitus, että blogitekstiäsi on kommentoitu. Ja kun sitä iloitsee, että jee, joku on kommentoinut, niin se paljastuukin roskapostiksi.
Tai ainakin olen 99% varma, että se on roskapostia, koska ensinnäkin se lukee englanniksi ja kun sen suomentaa "käännä tämä teksti"-toiminnolla, niin siinä lukee ihan jotain höpöhöpöä. Ainiin ja onhan siinä joku nettisivukin, mutta en ole koskaan katsonut sitä.
Mulla on vaihtoehtoina merkitä roskapostiksi, julkaista tai poistaa kommenttti, niin aina poistan kommentin, eli silloinhan se ei ole edes päässyt julkaistavaksi.
Mulla on tietääkseni asetuksissa, niin että kun te kommentoitte, niin tuleeko teillä, että "kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen"? Tuleeko teille se, että "tarkista, että et ole robotti" ja joku numeroyhdistelmä? Nyt tähänhätään en muista asetuksiani.

Onko teillä muilla roskapostiongelmaa ja mitä teette niille? Ja mistä tämä roskapostien tulo johtuu?

Sitä tulee aina niin iloiseksi teidän kommenteistanne, että sitten pettyy, kun se ei ole mitään julkaistavaksi kelpaavaa, eli roskapostia. Argh...

Virkkauksissa on menossa 31. ja 32. tiskiliina. Virkkaan vähän toista ja vähän toista vuorotellen, niin ei kerkiä kyllästymään väriin.
Värjäsin lankojakin tuossa viikonloppuna, joten niistä ja tiskiliinoista postausta ensiviikolla.

Jään odottelemaan kommenttejanne ja saa olla taas varma, että roskapostiakin eksyy mukaan. Julkaisen kyllä kaikkien teidän kommentit. Niitä en ole karsinut. Vain nuo englanninkieliset, joita en osaa kääntää kunnolla ja tulevat samalla kaavalla, niin niitä en julkaise.

Hyvää ja helteistä viikonloppua ja ensiviikkoa kaikille. Nauttikaa helteistä, vaikka tuntuu tieten välillä, että saapi jo riittää. Itseä ei helteet haittaa vieläkään, koska töissä ja kotona on tarpeeksi viileää.

7 kommenttia:

 1. Joo, eli kommentti näytetään hyväksymisen jälkeen. Sinulta puuttuu se vahvistusluvun syöttäminen.
  Se ei poista niiden robottiviestien tulemista, sillä äkkiäkös tekstin kopioi ja sitten naputtelee vaan käsin ne koodit ja klikkaa lähetykseen. Valitettavasti näitä neropatteja on! Mutta itselläni se vahvistus on huomattavasti vähentänyt roskapostin tuloa. Saan ehkä 3 roskaa viikossa. Joskus vähemmän, joskus on oikea roskisbuumi. :S
  tiedän tunteen, mitä on iloita kommentista ja sitten huomata, että eipäs ollutkaan oikeasti kommentti. Kehutaanhan niissä blogiani niiiin ihanaksi ja innostavaksi, mutta sitten käy ilmi, että voisitpa kipasta hänenkin sivuillaan, mikä on jokin myyntifirma. EI KIITOS! Huijausta! Ei sellainen palaute lohduta.
  Anonyymit... Argh!
  Mutta toki anonyymiyteen kätkeytyy murto-osa myös oikeita kommentoijia, joilla vaan ei ole omaa blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa joillakin olla aika köyhä elämä, kun jaksaa tuollaisia robottiviestejä lähetellä.
   Olen aivan samaa mieltä kanssasi. Taitaa mulla olla se roskisbuumi menossa.

   Poista
 2. Anonyymi kommentointi jutun ku ottaa pois nii loppuu roskapostin tuleminen. Ite käytän sitä tasasin väliajoin poissa. .ja mulla on roskaposti n määrä ollut aika vakio koko bloggaus urani aikana.

  VastaaPoista
 3. uskallankohan kirjoittaa, että minulla on ollut tosi vähän roskapostikommentteja. Lisäsin kyllä niiden muutamien takia sen "ethän ole robotti"-varmistuksen. Viltsu tuossa aiemmin jo sanoikin, että sulta tulee se hyväksynnän jälkeen- teksti.
  Mulla taas joskus heittää ihan oikeat viestit roskapostiksi, sekään ei ole kivaa.

  VastaaPoista
 4. Minä myös oon tiskirättejä virkkaillu/kutonu, ja niihin lankoja tilaillu :-D
  Nuo on tosi inhottavia, nuo roskapostikommentit :-(
  Mulle ei onneksi kovin usein tuu *koputtaa puuta*.

  VastaaPoista
 5. Sitä olen ihmetellyt kun minulle ei juurikaan tule roskapostia, vaikkei ole mitään suodattimia käytössä. Toivottavasti tilanne pysyykin samana.
  Sähköpostiin sitä vastoin on nyt joka päivä tullut kehoitus päivittää Nordean tili. =D Onneksi oli heti alussa hoono soome kieli, etten ehtinyt edes ihmetellä ja eihän pankilla edes ole minun sähköposti-osoitettani . Toivottavasti siihen ei sorru kovin moni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei taas niitä pankkihuijauksia ole tullut, mutta joku niihinkin valitettavasti haksahtaa. Toivottavasti niistä huijauksista ilmoitetaan jokapaikassa.

   Poista