sunnuntai 23. marraskuuta 2014

virkatut soikeat pöytätabletit ohuesta ontelokuteesa

 Nyt on myyjäisissä käyty ja olen todella pettynyt. Myydyiksi meni vain muutamat korvikset ja muutamat avaimenperät. No, ei voi mitään. Ensi kerralla sitten parempaa myyntionnea. Eipä sitä osaa arvioida yhtään, että millä päällä ostajat on milloinkin.
Minulla oli myynnissä värjättyjä lankoja, tennarisukkia, huopatöppösiä, korviksia, avaimenperiä, kaulakoruja, käsilaukkutöppösiä, virkattu matto, muutamat pienet sukat, lasinalusia, parit piirakkalapaset ym. pientä.
Samat sai kantaa takaisin autolle.
Huomasin, että arpajaiset ovat suosittuja. Minun pöydän edessä oli arpajaispöytä ja sielä oli tungosta kokoajan. Välillä arpojen ostajat tungeksivat niin, että pyyhkivät takin helmoilla, repuilla tai käsilaukuillaan minun pöydästä tavaroita ja tukkivat tien niin, että kukaan ei päässyt minun pöytään katsomaan tuotteitani.
No joo, meni vähän apeaksi tämä myyjäiskirjoitus, mutta ensikerralla sitten paremmalla onnella (jos tulee seuraavaa kertaa) ja saahan siellä muutkin olla myymässä. Elämää tämä vain on ja ei tämä enää huomenna harmita näin paljoa.


Sain tuossa taannoin työkseni virkata soikeat pöytätabletit. Materiaali oli ohut ontelokude ja väri oli pinkki..
Ystäväni äiti oli ostanut uuden pöydän ja hän halusi siihen kauniit tabletit. Pöydän kansi on tummansävyinen ja jalat vaaleat. 
Minä kun en osaa vielä niin sujuvasti käyttää tätä nettiä, eli hakea englannin kielisilta sivuilta tietoja, niin en oikein löytänyt ohjetta tabletteihin. Niinpä kysyin neuvoa prinsessajutun Miralta ja hän laittoikin linkin ja ohjeen. Kiitos Mira.
Sovelsin tietenkin ohjetta, koska tableteista piti tulla isompia ja ohje oli tehty vain muutamalle kierrokselle.
Mallinani toimi vanhanajan muovinen pöytätabletti (muistaako kukaan, oli -80 luvulla muodissa?), josta otin vähän kokomittaa.
Tabletteja piti tehdä viisi kappaletta.Mukavaa viikonalkua kaikille. Täällä on hivenen lunta maassa.6 kommenttia:

 1. Harmillista tuo huono myynti, harmittaahan se kovasti. Käden taidot messuilla mua harmitti niiden myyjien puolesta joiden pöydät olivat koskemattomia kokoajan...sinne kun paikatkin maksavat useita satasia... Aina ei voi tietää, mitä ihmiset milloinkin hakevat.

  Tableteista tuli hienot!
  Mukavaa viikonalkua! Meillekin satoi pikkuisen lunta :)

  VastaaPoista
 2. Mullakin oli tänään huono myyjäiskokemus. Onneksi jaoimme pöydän ystäväni kanssa puoliksi. Muuten olisin jäänyt euron miinukselle.
  Aamulla paikalle päästyämme meille ei ollut edes pöytää. Oli joku sählinki ja kolmen myyjän nimet puuttuivat listalta, jonka mukaan pöydät oli laitettu. Meidät sitten kiilattiin kahden pöydän väliin. Ja sitten tuli harmia, kun isosti tavaransa edellisiltana laittanut myyjä tuli paikalle. Järjestäjät olisivat saaneet paljon anteeksi, jos olisivat olleet pahoillaan tapahtuneesta.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi myyjäiskokemuksesta. Minä menen Raahen naistenmessuille sunnuntaina .Saapa nähä käykö siellä kauppa. Oon kutonut hirveän määrän sukkia ym.Komeita alustoja olet virkannut. Hyviä käsityönhetkiä sinulle. T:marjalellu

  VastaaPoista
 4. Kauniit tabletit olet tehnyt, miten tuo kude päätellään?
  harmi, että myyjäisistä jäi huono fiilis vaan älä siihen jää suremaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vain pujotellut kudetta nurjalle puolelle. Ihan täysin näkymättömäksi ei sitä saa.

   Poista
 5. Kipru anteeksi. Hylkäsin kommenttisi vahingossa.
  Kyselit ohjetta.
  Ohjetta ei ole sen kummemmin antaa. Virkkasin vain jonkinverran ketjusilmukoita ja siitä lähdin virkkaamaan ketjusilmukkarivin kummallekin puolelle pylväitä. Päihin kaksi pylvästä samaan silmukkaan. Seuraavalla kierroksella pylväitä ja päihin kahteen tai kolmeen kohtaan samaan silmukkaan kaksi pylvästä. Seuraavilla kierroksilla taas lisäsin niitä, mihin tulee samaan silmukkaan kaksi pylvästä.
  Tein yhden ja sen jälkeen katsoin mallia ensimmäisestä.

  VastaaPoista