lauantai 7. helmikuuta 2015

karhusukat

Pitkästä aikaa tein jotain oman mukavuusalueeni ulkopuolelta.
Karhusukat ystäväni puolisolle.
Kirjoneule on aina tuottanut minulle päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Murheengryynejäni ovat olleet langankierrot ja värin vaihtumiskodat.
Omasta mielestäni teen ihan löysiä lankalenkkejä, mutta se vaikuttaa sitten tuohon värien vaihtumiskohtiin. Reunimmaiset silmukat eivät oikein ole hyvän näköiset. Tähän auttaa varmaan vain neulominen.
Olen todella hidas neulomaan kirjoneuletta. Aina kiertyy langat yhdenkin kierroksen aikana niin toisiinsa, että saan ihan tosissaan selvitellä niitä joka kierroksen jälkeen.
Voi myös olla, että koska käsialani on tiukkaa ja käsien neulomisasennollakin on merkitystä, niin sen takia kirjoneuleen neulominen on tuskallista ja hidasta. Pitäisi varmaan opetella vähän "löysempi" käsiala.
Tuosta tiukasta käsialasta tulikin mieleeni, että saan aina tehdä mallitilkun omalle käsialalleni sopivaksi aina kun rupean tekemään jotain ohjeen mukaan. Monesti olen tehnyt (jos on aikaa) ohjeen mukaan ja siitä olen sitten nähnyt kuinka pienempi työstä tulee minun käsialallani ja sen jälkeen lisään silmukoita tarpeen vaatiessa.
Jussisukkia olen tehnyt useammat parit. Niitä onkin ollut nopeampi tehdä, koska niissä on vain salmiakkikohta kirjoneuletta.

Näihin karhusukkiin olen ihan tyytyväinen. Ensimmäiset sukat, jossa on näin paljon kirjoneuletta.


5 kommenttia:

 1. Komeat sukat. Minäkin kudoin ekakertaa kuviota ja tarkkana sai olla jouduin purkamaan usein.Kudoin karhulapaset. Sulla on siisti työnjälki. Mulla tulee löyhempää eli päinvasyoin kun sinulla. T:marjalellu

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat sukat. Hyvää jälkeä olet tehnyt. Saanko kysyä, mistä ohje ???
  Voisin tietää muutaman joka noista tykkäisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni löysi karhun pään-mallin Facebookista muistaakseni voihan villasukka-ryhmästä. Itse en ole facessa. Muut kuviot olen tehnyt sukkamallin mukaan, josta minulla oli valokuva.

   Poista
 3. Kiitos Piritta! Minulla taitaa olla tuo karhumalli tosiaan jossain lehdessä puseron mallissa. Täytynee etsiä lehti tuolta kasasta jostain. Jotain kuvio malleja löytyy varmasti minunkin varastoista. Facessa en minäkään ole..
  Eipä olisi kuitenkaan omaan pieneen mieleen tullut tehdä tuosta puseromallista sukkia =))

  VastaaPoista
 4. Voi ei, luulin keksineeni hyvän idean karhu sukkiin. Tuon pohjalaiskuvion ja parit raidat, mutta googlepa näytti minulle nämä! :D Ehkä joudun kopioimaan ideasi :) Nämä on hienot!

  VastaaPoista