sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

käsityötarvikehankintoja, voittoja ja ostettuja töitä

Nyt on lomalla käyty lasten kanssa. Tai ei se kuitenkaan niin hirveän lomalta tuntunut, kun oli ukkini hautajaiset.
Ajelimme täältä Pohjois-Pohjanmaalta Itä-Suomeen hautajaisiin ja sieltä Etelä-Suomeen. Matkalla kävimme ostoksilla korialla novitan myymälässä, joka oli ABC:n yhteydessä.
Olen todella pettynyt paikkaan. Tosi huonosti mainostettu ulkoapäin. Sisältä piti melkein jo kysäistä, että mistä niitä lankoja saa. Ne oli jotenkin vähän huonosti nurkan takana.
Ostoksilla ollessamme ei myyjää näkynyt missään. Kysyn myyjää kassasetältä, joka lupasi käydä pyytämässä oman novitan myyjän paikalle. Odotimme puoli tuntia ja patti rupesi jo kasvamaan otsaan. No, myyjää ei edelleenkään näkynyt, niin ruokapuolelle tuli myyjä, niin kysyin siltä. Novitaglubilaiset EI saa alennusta. Lankojen hinnatkin oli hirveitä verrattuna glubikaupan hintoihin tai ihan normaaleihin kauppojen hintoihin.
Ostin kuitenkin muutaman kerän, mutta silti olen todella pettynyt palveluun ja hintoihin. Tilasin juuri netistä glubikaupan hinnoilla novitan sivuilta.

Espoon ikeassakin tuli käytyä ja sieltä tarttui mukaan kangasta, josta jo tänään kerkesin ommella lasten huoneeseen verhot. Lapset on 11v tyttö ja 13v poika. Ikean kangaspuolella pyörittyään ja muutaman kankaan poissulkiessaan tahtomisvalikoimasta, luulin, ettei siitä verhokankaiden valitsemisesta tule mitään. No, he päätyivätkin seuraavanlaisiin kankaisiin, eli toinen verho on pojan väreihin sopiva ja toinen verho tytön väreihin sopiva.
Ihan kivan näköiset tuli, kun kuvio on kuitenkin sama, vaikka värit on erit.

Ostin ikeasta myös ihanaa harmaalla pohjalla olevia vaaleita ruusuja-kangasta.
Olin ahkera ja ompelin niistä verhot makkariin. Kangasta jäi vielä, niin teen siitä 40cm*40cm tyynynpäällisiä jahka kerkiän.Hemtexissä piti käydä katsomassa neulontatarvikkeita ja sieltä tarttu käteeni neulontakehikko ja pieni tarvikepaketti. Tuo neulontakehikko oli 20e ja tarvikepaketti muistaakseni 7e, eli minusta aika halpoja. Olisi sielä ollut lankoja ja puikkoja, mutta nyt en taida tarvita juuri sellaisia lankoja.Pari arvontavoittoa. Tosin olen ne jo voittanut aikaa sitten, mutta niistä ei ole kuvia missään.Kissasukkiin ihastuin niin paljon, että oli saatava sellaiset. Ne on aivan ihanat ja todella taidokkaasti neulotut. Niinhän siinä on käynyt, etten ole raahtinut niitä vielä käyttää. Neuloja on novitaglubilainen, asuu Espanjassa (Suomalainen) ja hänellä on muitakin taidokkaita töitä.


Nämä ranteenlämmittimet ostin tori.fistä. Maksoi vain viitosen. Olen käyttänyt näitä aika vähän, koska myynti-ilmoituksessa ei ollut mainintaa siitä, että nämä on neulottu ensin tasona ja sitten yhdistetty sivusaumasta. Sauma on paksu ja vähän inhottava käytössä. Itse olisin neulonut pyöröneuleena, niin ei olisi tullut saumaa.


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille blogini lukijoille. Ihanaa, että ollaan kokoajan aina vain lähempänä kevättä ja lämpimämpiä ilmoja.

1 kommentti:

 1. Hei ja kiitos kommentistasi !
  Meitä koulunkäynninohjaajia onkin monta täällä käsityöblogeissa. Ja kiva tutustua uuteenkin kollegaan :)

  Minä asun tässä ihan Korian Novitan kupeessa ja ihan oikein kirjoitit.
  Tuollaista siellä on. Ja muutaman kerran vuodessa osun sinne silloin kun tarjouskoreissa on tavaraa.
  Mutten hinnat on kallimpia kuin muualla.

  Kivoja ostoksia olet tehnyt ja ja kauniita neuleitakin.
  Mukavaa viikkoa, minäkin alan seuraamaan sinun sivujasi :)

  VastaaPoista