sunnuntai 24. marraskuuta 2013

virkattuja mattoja

Tuli taas tehtyä muutama matto.
Ensimmäinen matto oli tilaustyö, jossa tilaaja halusi suorakaiteen muotoisen luonnonvalkoisen virkatun maton, jossa on kolme pientä erikokoista virkattua juhannusruusu-koristetta nurkassa. Koko 130cm*160cm.
Odotin innolla, että minkä näköinen matto on, kun se on valmis.
Maton materiaali on tosiaan luonnonvalkoinen trikookude, koukku nro 10 ja pylväillä tehty edestakaisin. Tällainen siitä tuli:Tykkään todella paljon lopputuloksesta.

Toisena virkkasin myyntipöydälleni violetin juhannusruusu-maton. Tämä on edelleenkin myytävänä ja myyn sen joko netin kautta haluavalle tai sieltä myyntipöydältä. Materiaali on ohut ontelokude ja halkaisija on noin 74cm.

Kolmas matto meni heti kaupaksi, kun sain sen valmiiksi, eli harmaasta ohuesta ontelokuteesta virkattu juhannusruusu-matto, jonka halkaisija on tuttuun tapaan noin 74cm.

Kummatkin matot ovat hivenen tummempia, kuin kuvassa.

Mainitsinkin tuola violetin maton kohdalla, että minulla on myyntipöytä. Eli niin siinä kävi, että en pystynyt menemään myymään tuohon naapurikunnan joulumyyjäisiin, johon olin tehnyt kolme viikkoa yötäpäivää tuotteita, mutta onneksi sattui niin iloinen asia, että sain töitä loppuvuodeksi oman pitäjän jouluputiikista, joten sielä menee päivät ja lauantait kokonaan ja mikä vielä on myös kivaa, niin minulla on pöytäpaikka sielä samassa putiikissa.
Putiikissa on eri käsityöläisten tuotteita myynnissä ja paikallinen nuorten työpaja on myös mukana, eli tervetuloa Nivalaan jouluputiikkiin, jos olet täältäpäin. Ollaan hyvällä paikalla linja-autoasemalla.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Pysykää terveinä. Itse sairastuin flunssaan heti ensimmäisenä työpäivänä. Onneksi ei ole paha flunssa ja toivottavasti ei pahenekkaan.
Menenkin tästä teen keittoon ja kääriydyn peittoihin oman murun kainaloon ja kutimet mukaan.


6 kommenttia:

 1. Aika vänkä tuo suorakaidematto. :)

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut ahkera ja jaksanut virkata noin paljon mattoja. Itse olin naisten messuilla sunnuntaina myymässä käsitöitäni. Kaupaksi meni ihan kivasti.Parane pian. T:marjalellu

  VastaaPoista
 3. Voi kun kauniita kaikki. Varo ettet kipeytä kättäsi, on tuo kuteen virkkaaminen aika raskasta.

  VastaaPoista
 4. Mulla olis suunnitelmissa tehä kans suorakaiteen muotonen matto, niin muistakko paljo tuohon meni kudetta? Riittääkö 5 kiloo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tuohon mattoon meni kudetta lähemmäs seitsemän kiloa.

   Poista