maanantai 18. elokuuta 2014

kool aid-värjättyjä lankoja

En malttanut olla postaamatta teille lauantaina värjäämiäni lankoja.
Sää ei ollut kovin suosiollinen. Koko aamupäivän odotin sadetta, että pääsen sateen jälkeen värjäilemään ulos. No, pikkuisen sato ja ei satanut, joten päätin kuuden aikaan, että satoi tai paistoi, niin värjään langat.
Värjäykseen tarvitsee irtolieden/levyn (joka minulla toimii sähköllä), kattilan, kool aid-pusseja, pihdit (minulla pihvinkääntöpihdit, muoviset) ja tietenkin lankaa.
Langat vyyhdeiksi, levy päälle ja veden melkein kiehuessa värit ja langat (tai osa vyyhdistä) kattilaan ja niin kauan, että kattilassa oleva väriliemi muuttuu kirkkaaksi. Ja eikun kuivamaan.
Tietenkin sitä rupesi tihuttamaan vettä juuri, kun olin päässyt alkuun, mutta ei se haitannut, koska huomasin olevani sopivasti koivunlehtien alla, johon ei satanut yhtään.
Kaverinani oli puolisoni, joka jo innostui suunnittelemaan t-paitojen värjäystäkin. Ihanaa...

lankoja oli kolme harmaata seiskaveikkaa, kaksi luonnonvalkoista seiskaveikkaa ja neljä luonnonvalkoista nallea. Josta tulikin mieleeni, että pitääpä tehdä tilaus novitalle. Langat ovat nimittäin just loppu, siis värjäämiseen sopivan väriset. Muita onkin ihan mukavasti monen monta pahvilaatikollista.

Kuvissa kolme ekaa on värjätty pohjalankana harmaa, kaksi seuraavaa luonnonvalkoiset seiskaveikat ja neljä viimeistä nallet.

Nämäkin vyyhdit myynnissä, kuten edellisen postauksen vyyhditkin.
Seiskaveikat 12e/vyyhti ja nallet 10e/vyyhti plus postit. Useamman vyyhdin ostajalle alennusta. Jokaisessa vyyhdissä aina yksi kerä.


Ihanan loppukesäistä ja tosin sateista alkavaa viikkoa kaikille. Arvontaa tiedossa piakkoin.

2 kommenttia:

  1. Voi kun hauskan näköisiä. Ja se onkin sitten yllätys, millaista neuletta niistä tulee :)

    VastaaPoista
  2. Tulin vastavierailulle ;-) Kivoja värjäyksiä sinullakin!

    VastaaPoista